HOME  |  Zorg en ondersteuning  |  Contact met de welzijnsstichtingen

Contact met de welzijnsstichtingen

Heeft u een vraag op het gebied van welzijn, wonen, inkomen, mantelzorg, mobiliteit of zorg? Kom dan langs bij een van de welzijnspunten van de welzijnsstichtingen. Iedereen van jong tot oud is welkom bij het welzijnspunt! In iedere kern is een welzijnspunt te vinden.

Waar kunt u terecht?

  • Inwoners van Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel: stichting WON
  • Inwoners van Schoonhoven: stichting SWOS
  • Inwoners van Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist: stichting SWOB/V

Passende oplossing

Komt u langs bij een van de welzijnspunten, dan maakt de medewerker in een gesprek een plaatje van uw situatie. Samen met u bekijkt de medewerker op welke vlakken informele zorg of zorg die voor iedereen toegankelijk is een oplossing kan bieden. Informele zorg is de zorg die vrijwillig en onbetaald wordt gegeven, denk aan mantelzorgers en vrijwilligers.

Zijn er geen geschikte algemeen toegankelijke voorzieningen aanwezig, dan verwijst de welzijnsmedewerker u door naar de gemeente. Samen met de medewerker van het gemeentelijke loket Samenleving en zorg zoeken we verder naar een passende oplossing.

Preventie

Voorkomen is beter dan genezen. Daarom biedt de welzijnsstichting ook preventieve hulpverlening. Zo informeren de welzijnsmedewerkers u op uw verzoek over de mogelijkheden om zo lang mogelijk zelfredzaam te blijven. Ook kunnen de medewerkers u tips geven om eenzaamheid te voorkomen. Enkele voorbeelden van de diensten die de welzijnsstichting (in sommigen situaties via vrijwilligersdiensten) aanbiedt, zijn maatjescontact, vervoersservice, respijtzorg en maaltijden.

De medewerker van de welzijnsstichting zoekt graag samen met u naar een passende oplossing en zorgt ervoor dat u, als dit nodig is, geschikte hulp aangeboden krijgt. Schroom vooral niet om langs te komen bij het welzijnspunt bij u in de buurt!

Welzijnspunten elke week geopend

In iedere kern van de gemeente is een welzijnspunt aanwezig. Kijk op de websites van de welzijnsstichtingen voor actuele openingstijden. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de welzijnsstichtingen.

Contactgegevens welzijnspunten

SWOS Schoonhoven

Ga direct naar de website van de SWOS.

Oranjeplaats 45B, 2871TL Schoonhoven, tel.: (0182) 38 12 27

SWOB/V Ammerstol, Bergambacht, Berkenwoude, Haastrecht, Stolwijk en Vlist

Ga direct naar de website van de SWOB/V.

Burgemeester Huijbrechtstraat 2, 2861 DA Bergambacht, tel.: (0182) 350 012

WON Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk en Ouderkerk aan den IJssel

Ga direct naar de website van de Stichting WON.

Talmastraat 1, 2941 GS Lekkerkerk, tel. 0180-522045.

Inloopmogelijkheden

Zie voor een overzicht van de inloopmogelijkheden onderstaand PDF-document.

Top