HOME  |  Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

 • Parkeerplaats bij Loetbos opnieuw ingericht

  Vanaf 1 maart wordt de parkeerplaats bij het Loetbos (bij de Hendrikshoeve) opnieuw ingericht. De parkeerplaats is enkele weken gesloten. In de nieuwe situatie is de parkeerplaats alleen toegankelijk voor fietsers en mensen met invalidenauto’s.

  Meer info
 • Stemmen is belangrijk

  In het jaar 2019 zijn er drie verkiezingen. Op 20 maart gaan de stembussen open voor Provinciale Staten en voor de besturen van de waterschappen. En over enkele maanden staan de verkiezingen voor het Europees Parlement op de rol. Vanuit democratisch oogpunt gezien is 2019 dus een heel bijzonder jaar.

  Meer info
 • Toegangsweg centrum Stolwijk afgesloten voor verkeer

  De Populierenlaan krijgt nieuwe bestrating en er wordt nieuwe verlichting aangebracht.

  Meer info
 • Grote brand in Timmerfabriek Stolwijk update 18 februari

  Zaterdag 16 februari woedde er een zeer grote brand bij een timmerfabriek aan de Nijverheidsweg in Stolwijk. In de timmerfabriek lagen ook kunststof kozijnen opgeslagen. Om 7.00 uur gaf de brandweer het sein 'brandmeester'. 

  Brandlocatie

  De voorzijdes van alle panden en de Nijverheidsweg zijn inmiddels gereinigd en vrijgegeven door het onafhankelijk laboratorium. De panden van de buren zijn dus weer toegankelijk. De asbestproblematiek beperkt zich dus tot het pand en nabije omgeving van Nijverheidsweg 30 te Stolwijk. 

  Het voetbalveld met natuurgras is maandagavond weer beschikbaar voor de trainingen. De kunstgrasvelden worden dinsdag 19 februari gereinigd. 

  Meer info
 • Inschrijving bezoekers Kom Binnen Bij Bedrijven geopend

  Kom Binnen Bij Bedrijven - 11 tot en met 16 maart 2019

  Werkzoekenden en mensen op zoek naar een stageplaats, leerwerkplek en werkervaringsplaats kunnen zich nu inschrijven voor een bedrijfsbezoek. Ook wie vrijwilligerswerk zoekt of eens binnen wil kijken bij bedrijven in de regio, kunnen zich inschrijven. Van maandag 11 tot en met zaterdag 16 maart zetten allerlei bedrijven en organisaties in het Groene Hart hun deuren namelijk wagenwijd open.

  Meer info
 • Controle hondenbezit 2019

  Is uw hond al aangemeld?

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden welzijnspunt SWOS Schoonhoven

  Het welzijnspunt van de SWOS is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Op vrijdagmorgen is het welzijnspunt alleen telefonisch bereikbaar.

  Op 26 februari is de SWOS gesloten vanwege nascholing van de medewerksters.

  Meer info
 • Inventarisatie van openbare verlichting in de praktijk

  Beheer van openbare verlichting bij gemeenten begint met een goed beheerplan en een goede database. Maar hoe krijg je die? We laten het graag zien in de praktijk bij de gemeente Krimpenerwaard, waar het NLI bezig is met een inventarisatie van de openbare verlichting.

  Meer info
 • Stankoverlast gaslek Alblasserdam

  In de omgeving van Bergambacht, Schoonhoven kan men last hebben van Stankoverlast. Deze is afkomstig van een lekkage in een tank op een bedrijventerrein aan de Edisonweg in Alblasserdam. Vanwege de enorme stank en de grootte van het gebied wat last heeft van de stank is er een NL-alert uitgegaan. Er wordt onderzoek gedaan om de juistheid van de inhoud van de tank weer te kunnen geven. 

  Meer info
 • Extra tijdelijke gehandicaptenplaatsen stembureaus

  In verband met de bereikbaarheid en toegankelijkheid van de stembureaus voor mindervaliden worden er tijdelijk een aantal parkeerplaatsen voorzien van het verkeersbord E6 (Gehandicaptenparkeerplaats).

  Het gaat om woensdag 20 maart en donderdag 23 mei van 07.00 tot 21.00 uur. 

  Meer info
 • Wethouder de Wit: "zo maak je erfgoed beleefbaar"

  Koeneschans opnieuw ingericht

  Met je mobiele telefoon terugkijken op het Rampjaar 1672. Een nieuwe ‘virtual reality’-beleving maakt een klein onderdeel van de rijke geschiedenis van de Oude Hollandse Waterlinie zichtbaar voor iedereen. Wethouder Leon de Wit had woensdag 6 februari de primeur.

  Meer info
 • 9 nieuwe Nederlanders verwelkomd

  Op maandag 4 februari 2019 werd in de gemeente Krimpenerwaard een naturalisatieceremonie gehouden. Door de loco-burgemeester is aan 9 volwassenen en 5 kinderen de Bekendmaking van verkrijging van het Nederlanderschap door naturalisatie en optie uitgereikt.

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek reikt zwemdiploma's uit

  Maandag 28 januari zwommen twaalf vrouwen van niet-Westerse afkomst af voor diploma A of B in zwembad De Hofstee in Bergambacht. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek reikte de diploma’s uit aan de trotse vrouwen: “In Nederland groei je als kind op met zwemles, het is hier een waterrijk gebied. Dat jullie als volwassen vrouwen hebben leren zwemmen is een geweldige prestatie!” Zij moedigde de vrouwen aan om vooral te blijven oefenen in de Krimpenerwaardse zwembaden.

  Meer info
 • Afspraken om huisuitzettingen te voorkomen

  De gemeente vindt het belangrijk kwetsbare huurders te beschermen tegen een huisuitzetting. Daarbij is een goede samenwerking tussen verschillende organisaties belangrijk. Wethouder Leon de Wit tekende namens de gemeente samenwerkingsafspraken om dit doel te bereiken.

  Meer info
 • 'Klei erbij' in Proeftuin Krimpenerwaard

  Hoe zorgen we voor minder bodemdaling in onze veenweiden? Met die vraag zijn melkveehouders, onderzoekers en adviseurs van Proeftuin Trots op de Krimpenerwaard aan de slag. Door mee te bewegen met de natuurlijke processen van bodem, gewas en dieren werken zij aan een weerbaarder en veerkrachtiger landbouwsysteem. Daarvoor onderzoeken ze wat werkt en wat niet en waarom niet. En op welke manier zij daar op in kunnen spelen. Adaptieve landbouw noemen we dat.

  Meer info
 • Digitaal inloopuur in Haastrecht

  Heeft u vragen over uw mobiele telefoon, tablet of laptop? Kom dan elke eerste vrijdag van de maand van 10.00 tot 11.30 uur langs bij ons digitale inloopuur.

  Meer info
 • Provincie maait anders, voor meer insecten

  De provincie Zuid-Holland maait in 2019 de provinciale bermen in de provincie anders. Het doel is een bloemrijke en gezonde berm creëren als leefgebied voor insecten. Want die insecten hebben we hard nodig.

  Meer info
 • Nieuwe coalitie Krimpenerwaard een feit

  Op 17 januari 2019 is het nieuwe coalitieakkoord “Met ambitie samen verder! coalitieakkoord 2019-2022” ondertekend door de fracties van Gemeente Belang Krimpenerwaard (VGBK), VVD, ChristenUnie, D66 en de nieuwe coalitiepartij Lokaal Op1. De beoogd nieuwe wethouder van Lokaal Op1 is Janette Hofman-Verwoert.

  Meer info
 • Krimpenerwaard Kinderpardongemeente

  De gemeente Krimpenerwaard sluit zich aan bij de inmiddels 144 gemeenten in Nederland die zich hard maken voor een versoepeling van de regels rondom het Kinderpardon. Unicef deed een oproep aan alle gemeenteraden om mee te doen aan de actie voor een ruimhartig kinderpardon van DeGoedeZaak en Defence for Childeren. Op 11 december heeft de gemeenteraad hier een motie over aangenomen.

  Meer info
 • Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek ontvangt ondernemersprijs Midden Holland

  Stinis Holland BV uit Krimpen aan de Lek ging maandag 14 januari naar huis met de Ondernemersprijs Midden Holland in de categorie Groot zakelijk! Met de betiteling uit het juryrapport “persoonlijk, betrokken en super professioneel” werd Stinis Holland uitgeroepen tot winnaar. Frouke Stinis, Lisette Stinis en Bert de Bever mochten de award in ontvangst nemen uit handen van wethouder Jan Vente.

  Meer info
 • Fit-testen in de Krimpenerwaard

  Bent u boven de 65 jaar, woonachtig in de gemeente Krimpenerwaard en benieuwd naar uw fitheid? In januari en februari organiseert Team Sportservice Krimpenerwaard gratis fit-testen in onze gemeente. Alle 65-plussers zijn van harte uitgenodigd om hun conditie te testen. De fit-testen vinden plaats op:

  Meer info
 • Excursie werkzaamheden Krimpenerhout

  door boswachter en aannemer 

  Staatsbosbeheer voert namens Groenalliantie Midden-Holland diverse werkzaamheden uit die de Krimpenerhout aantrekkelijker maken voor recreanten. De komende periode gaat de aandacht uit naar de nieuwe entree en het verbeteren van de waterkwaliteit van de Surfplas.

  Meer info
 • ​Devrijwilligersbank.nl

  Heeft u een paar uurtjes per maand of per week over en wilt u iets betekenen voor uw (kwetsbare) mede-inwoners? Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl. Op deze site staan allerlei vrijwilligersvacatures uit de Krimpenerwaard.

  Meer info
 • Uw persoonsgegevens geheimhouden?

  De gemeente houdt uw persoonsgegevens bij in de Basisregistratie Personen (BRP). Verschillende organisaties kunnen uw persoonsgegevens uit de BRP ontvangen. Welke organisaties dit zijn, hangt deels af van uw persoonlijke situatie. Bijvoorbeeld of u kinderen heeft of een rijbewijs. U kunt bekijken welke organisaties uw persoonsgegevens kunnen krijgen op www.rijksoverheid.nl (Onderwerpen > Privacy en persoonsgegevens)

  Meer info
 • Team Sportservice Krimpenerwaard adviseert inwoners op het gebied van sport en bewegen

  Team Sportservice Krimpenerwaard is sinds de zomer het lokale sportloket voor de gemeente Krimpenerwaard. Binnen de gemeente Krimpenerwaard informeert, adviseert en begeleidt Team Sportservice inwoners op het gebied van sport en bewegen. Dit gebeurt op veel verschillende manieren en is gericht op een brede doelgroep.

  Meer info
 • ​Afval Scheiden loont! Ook in 2019

  Hoe beter u uw afval scheidt, hoe minder u betaalt. Dat geldt ook in 2019, ondanks de verhoging van het afvalstoffentarief, waar de gemeente - door zaken waar we geen invloed op hebben - helaas toe genoodzaakt is.

  Meer info
 • Uitvoering groot onderhoud bomen

  In de afgelopen maanden zijn de attentie- en risico bomen in de Krimpenerwaard geïnspecteerd op veiligheid. Het gaat om ruim 3.800 bomen die geïnspecteerd zijn van de ruim 20.000 bomen.

  Meer info
 • Eindverslag informateur Elzinga

  De gemeenteraad heeft op 15 oktober de opdracht voor een externe verkenner/informateur vastgesteld.

  Deze opdracht was “om in de meest brede zin te zoeken naar een coalitie die kan bogen op een zo breed mogelijk draagvlak in de raad” om te komen tot een “stabiel en bestuurskrachtig gemeentebestuur”.

  Meer info
 • Strategische agenda Krimpenerwaard aangeboden aan bestuurders

  Woensdag 28 november is het boek ‘Panorama Krimpenerwaard – Vitaal slagenlandschap met eigentijds elan’ verschenen. Dit boek bevat onder meer 29 strategische agendapunten over ruimtelijke thema’s zoals economie, natuur, wonen, energie, mobiliteit, landbouw en cultuur. 

  Meer info
 • Raadsleden op excursie in toekomstig natuurgebied

  Op een koude, maar zonnige zaterdagochtend was een groepje raadsleden te gast bij de familie Jan en Yfke Boer in het Beijersche. Ze kregen daar meer te horen over de mogelijkheden en de hobbels die agrariërs tegenkomen als ze zelf nieuwe natuur willen realiseren.

  Meer info
 • Veilig op pad: gladheidsbestrijding in de Krimpenerwaard

  De vorstperiode breekt weer aan en dat betekent ook kans op gladde wegen. De gemeente Krimpenerwaard en het Hoogheemraadschap zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het strooien in de gemeente. Vaak wordt er preventief gestrooid.

  Meer info
 • WhatsApp buurtpreventie

  In de afgelopen weken waren er in de Krimpenerwaard een aantal bedrijfs- en woninginbraken, ook een aantal auto’s waren doelwit van het dievengilde. Reden om als straat of buurt extra alert te zijn op ongewone en verdachte omstandigheden. WhatsApp buurtpreventie is hier een heel mooi middel voor.

  Meer info
 • Gewijzigde openingstijden december en januari

  Het Klant Contact Centrum is in december gesloten op de volgende tijdstippen:

  Meer info
 • Jaarwisseling

  De gemeente Krimpenerwaard bereidt zich voor op de komende jaarwisseling. Net als vorig jaar worden specifieke locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones. Op oudejaarsavond mag hier geen vuurwerk worden afgestoken tussen 18.00 uur en 02.00 uur.

  Meer info
 • Collegeprogramma: duurzamer en vitaler 2018-2022 in beeld

  In het collegeprogramma Krimpenerwaard: duurzamer en vitaler 2018-2022 zijn de 23 speerpunten uit het Coalitieakkoord omgezet in concrete doelen.

  Meer info
 • Vrijwilligersvacatures uitgelicht

  De welzijnsstichtingen in de Krimpenerwaard hebben een website ontwikkeld waarop het aanbod vanuit alle elf de kernen van onze gemeente staat: de vrijwilligersvacaturebank. Het aanbod is groot en veelzijdig en de vacatures zijn gemakkelijk te vinden. Neemt u eens een kijkje op www.devrijwilligersbank.nl voor alle vrijwilligersklussen in de Krimpenerwaard. Hieronder een aantal vrijwilligersvacatures uitgelicht:

  Meer info
 • Aanhoudende droogte

  In heel Nederland is sprake van aanhoudende droogte. Het hoogheemraadschap is daarom extra alert op de gevolgen hiervan.

  Meer info
 • Uitnodiging Inloopochtend Cliëntenraad Krimpenerwaard op 4 oktober

  Voor mensen met een (gedeeltelijke) uitkering van de gemeente.

  Meer info
 • Privacyverklaring gemeente Krimpenerwaard

  Hoe wij met uw persoonlijke gegevens omgaan staat in onze privacyverklaring. We bieden transparantie over welke gegevens we verzamelen, over hoe we die gebruiken, en hoe lang we de gegevens bewaren. 

  Meer info
 • Wethouder Sleeuwenhoek opent expositie ‘Kleurrijk’

  Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende zaterdag samen met kunstenaar Tawab Safi de dagexpositie van ‘de kleurrijke Kunstklas’ in Het Kwartier in Stolwijk. Een expositie van schilderijen gemaakt door vluchtelingenkinderen. Op een groot doek kalligrafeerde Tawab in het Nederlands en Arabische het woord ‘Kleurrijk’. Daarna zette Sleeuwenhoek als eerste een gele stip op het doek, als een lichtpuntje. Alle aanwezigen volgden en konden een lichtpuntje achterlaten.

  Meer info
 • TER INZAGELEGGING GELDIGE KANDIDATENLIJSTEN

  Verkiezing Gemeenteraad 2018

  De voorzitter van het centraal stembureau voor de op woensdag 21 maart 2018 te houden verkiezing van de leden van de raad van de gemeente maakt bekend, dat de op vrijdag 9 februari 2018 door het centraal stembureau geldig verklaarde kandidatenlijsten ingevolge het bepaalde in artikel I 17 van de Kieswet, voor een ieder ter inzage zijn gelegd bij:

  Meer info
Archief