HOME  |  Inwoners  |  Jaarwisseling 2018-2019

Jaarwisseling 2018-2019

Een veilige jaarwisseling

De gemeente bereidt zich voor op een veilig verloop van de jaarwisseling. Hieronder geven wij u enkele tips en aandachtspunten voor een feestelijk en veilig Oud & Nieuw.

Afsteektijden en verkoop vuurwerk

Op 31 december mag het vuurwerk vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur worden afgestoken. Net als voorgaande jaren kan op drie dagen vuurwerk worden gekocht. De verkoopdagen in 2018 zijn 28, 29 en 31 december.

Vuurwerkvrije zones

Het college van burgemeester en wethouders heeft 8 locaties aangewezen als vuurwerkvrije zones tijdens de jaarwisseling. Binnen deze zones is het verboden consumentenvuurwerk af te steken. Dit om gevaar, schade of overlast te voorkomen.

Bij de volgende locaties mag u op 31 december 2018 geen vuurwerk afsteken tussen 18.00 uur en 21.30 uur:

  • de St. Laurentiuskerk te Bergambacht
  • de Nederlands Hervormde kerk te Berkenwoude
  • de Nederlands Hervormde kerk te Stolwijk
  • de Grote of Bartholomeüskerk te Schoonhoven
  • de Hervormde gemeente ’t Venster te Lekkerkerk

Voor:

  • het zorgcentrum Slothoven te Bergambacht
  • het hertenkamp langs de Veerweg (N478) te Bergambacht
  • de paardenstal aan de Tiendweg, achter de Nachtegaalstraat 13 te Haastrecht

geldt op 31 december 2018 een afsteekverbod tussen 18.00 uur en 02.00 uur.

De vuurwerkvrije zones worden door middel van borden aangegeven. De gemeente verzoekt een ieder om de regels rond de vuurwerkvrije zones in acht te nemen.

Afwijkende sluitingstijden horeca van 31 december 2018 tot en met 1 januari 2019

De burgemeester van Krimpenerwaard heeft besloten dat voor de nacht van oud en nieuw van 31 december 2018 op 1 januari 2019 tijdelijk andere sluitingstijden voor de horeca gelden.

Alleen voor deze nacht worden geen toelating- en sluitingstijden gehanteerd.

Bent u met de jaarwisseling weg? Laat een bewoonde indruk achter!

Viert u Oud en Nieuw bij familie, vrienden of kennissen waardoor u niet thuis bent? Zorg dan dat de gordijnen zijn gesloten en u licht aanlaat. Een donker huis nodigt inbrekers meer uit.

En laat voor de jaarwisseling geen spullen (kerstboom, bouwafval) achter in een niet afgesloten tuin. Zo voorkomt u dat deze in brand worden gestoken.

Afvalbakken, containers en blipverts tijdelijk afgesloten

Om brand tijdens de jaarwisseling te voorkomen, worden containers (bijvoorbeeld voor afval en textiel maar ook hondenpoepbakken) tijdelijk afgesloten en soms even weggehaald. Hierdoor kunt u rondom de jaarwisseling uw afval, textiel en andere spullen niet kwijt. Breng het eerder weg of bewaar het tijdelijk thuis. Zet alstublieft geen los afval of zakken naast de container!

Verbod vreugdevuren

Tijdens de jaarwisseling is het ontsteken van (vreugde)vuren niet toegestaan.

Houd onze gemeente schoon. Ruim uw vuurwerk direct op!

Tijdens de jaarwisseling komt er veel vuil op straat. Het is belangrijk dat dit snel weer wordt opgeruimd, zodat het niet eindigt als zwerfvuil. Ruim uw vuurwerk direct na het afsteken op. Dit voorkomt dat kinderen de volgende ochtend op zoek gaan naar (on)ontploft vuurwerk.